Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، در این مراسم دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن تشکر از خانواده آیت الله محمدی گیلانی برای اجرای وصیت این اندیشمند و اهدای کتاب‌ها به کتابخانه دانشگاه تهران گفت: «برای دانشگاه تهران بسیار امر ارزشمندی است، هم کتابخانه دانشگاه توسعه پیدا می‌کند وهم به همراه این کتاب‌ها یک تفکر در دانشگاه مطرح و بخشی از یک تاریخ به دانشگاه تهران ارائه می‌شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: «تفاوت چنین کتابخانه‌های اهدایی با کتاب‌هایی که به صورت مجزا خریداری می‌شود تعلق این مجموعه به یک فرد، تفکر و تاریخ کشور است. اگر ما به تاریخ متفکرین و دانشمندان ایران در عصر معاصر بخواهیم بپردازیم کافی است به کتابخانه دانشگاه تهران مراجعه و این مجموعه‌ها را کنار یکدیگر قرار دهیم».

دکتر نیلی احمدآبادی، با اشاره به اینکه کتابخانه دانشگاه تهران جزو معتبرترین و بزرگ‌ترین کتابخانه‌های کشور است، حضور محققان و دانشمندان در کنار کتابخانهدانشگاه تهران را عمده تفاوت آن با سایر کتابخانه‌ها برشمرد.

وی افزود: «کتابخانه دانشگاه تهران نیز به تنهایی ارزش ویژه‌ای دارد و مکانی است برای بازدید هیأت‌های خارجی، بخش نسخ خطی و ترمیم نسخ خطی از مزیت‌های اینکتابخانه است که می‌توان گفت در خاور میانه وضعیت و موقعیت ویژه‌ای دارد».

دکتر نیلی احمد آبادی با تأکید بر سنت حسنه وقف گفت: «دانشگاه تهران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مؤسسات کشور افتخار این را دارد که واقفین متعددی اموال، اشیا و آثار مادی و معنوی خود را به دانشگاه تهران اهدا کنند، و این کار خیر به ارزش و امکانات دانشگاه می‌افزاید و باعث توسعه سنت حسنه در بین جوانان می‌شود».

رئیس دانشگاه تهران با عنوان اینکه یکی از عوامل توسعه در دانشگاه‌های معتبر دنیا پیشرو بودن در سنت وقف است و دانشگاه یکی از مهم‌ترین مکان‌ها برای انجام این امر است، گفت: «تقویت سنت وقف و اینکه در کجا باید صورت بگیرد که نتیجه بهتری داشته باشد موضوعی است که باید مورد بررسی متفکران و علمای اسلام قرار بگیرد».

وی با اشاره به فرموده حضرت امام (ره) که آینده کشور متأثر از دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها است، تصریح کرد: «دانشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین مکان‌ها برای وقف است و سرمایه گذاری در این زمینه باعث تضمین بیشتر آینده کشوراست. برای توسعه این سنت در دانشگاه تهران و اطمینان به واقفین در جهت انجام نیت خیر آن‌ها بنیاد حامیانواقفین و خیرین ایجاد شده تا به شکل سازمان یافته‌تری این امر پیگیری شود».

رئیس دانشگاه تهران با اظهار اینکه کتابخانه دانشگاه تهران جزو بزرگ‌ترین کتابخانه‌ها است افزود: «ما با کتابخانه‌های دنیا فاصله زیادی داریم، اگر چه فضای مجازی و الکترونیکی امروزه توسعه یافته است اما کتاب به ویژه در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است».

وی با اشاره به کمبود فضای کتابخانه مرکزی، شهر دانش را یک فرصت ویژه برای کشور توصیف کرد که منجر به یک تحول اساسی در دانشگاه تهران و شهر تهران می‌شود.

دکتر نیلی احمدآبادی گفت: «این طرح، شهر تهران را به سمت یک عصر جدید و توسعه پایدار و پیشرفت رهنمون می‌کند. مباحث مختلفی در کارآفرینی، ارتباط و نقش دانشگاه در جامعه و پروژه توسعه دانشگاه تهران و هم چنین طرح توسعه فضای فیزیکی کتابخانه مرکزی برای رفع نیازهای آینده دانشگاه در این طرح در نظر گرفته شده است».

محمد دهدشتی، معاون فنی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، درباره نحوه انتخاب کتاب‌ها و با اشاره به اینکه در کتابخانه شخصی آیت الله محمدی گیلانی کتاب‌ها بر اساس آگاهی و اندیشه جمع‌آوری شده است، گفت: «آیت الله محمدی گیلانی نگاه وسیعی به حیطه فقه، فلسفه و تاریخ داشته و با یک دید جامع بسیار فراتر از نگاه شیعی و حوزوی مرسوم انتخاب کتاب‌ها صورت گرفته است».

معاون فنی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، با اظهار اینکه ما هر ماه یک پیشنهاد برای اهدای کتاب به کتابخانه مرکزی داریم و سال‌هاست به دلیل کمبود فضای کتابخانه نمی‌توانیم پذیرای آن‌ها باشیم، افزود: «مجموعه کتاب‌های آیت الله محمدی گیلانی ۹ هزار عنوان بود، که به دلیل نبودن فضای کافی در کتابخانه مرکزی ۳ هزار عنوان کتاب انتخاب و به کتابخانه دانشگاه تهران منتقل شد».

دهدشتی در ادامه گفت: «سه نسخه خطی، تمامی کتاب‌های چاپ سنگی درباره موضوعات مختلف و نشریات جزو کتاب‌های منتخب هستند. هم‌چنین مابقی کتاب‌ها از مجموعه‌ای انتخاب شده که نشان دهنده روحیات علمی و تحقیقاتی و دربرگیرنده دیدگاه‌های فلسفی، فکری، قضائی و جهان‌بینی آیت الله محمدی گیلانی است که کتاب‌های معروف فقه شیعی، اسلامی در زمینه‌های مختلف، عرفانی، فلسفی و سایر عناوین به این مهم دلالت دارند».

در این مراسم که با حضور، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران، خانواده آیت الله محمدی گیلانی، رئیس کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر مفتح، نماینده مجلس شورای اسلامی از طرف خانواده آیت الله محمدی گیلانی و دکتر حسن ابراهیمی، معاون پژوهشی دانشکده الهیات و معارف اسلامی، به عنوان شاگرد آیت الله محمدی گیلانی به بیان ارزش‌های اخلاقی و علمی این اندیشمند پرداختند.

201

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۵۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

انتشارات «مکتب حاج قاسم» با ٦ عنوان اثر جدید، در سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی بنیاد مکتب حاج قاسم، سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه با حضور صد‌ها ناشر داخلی و خارجی به طور رسمی در محل مصلی تهران آغاز به کار خواهد کرد و انتشارات مکتب حاج قاسم نیز برای سومین سال پیاپی و با عرضه ده‌ها عنوان کتاب و همچنین معرفی شش عنوان اثر تازه منتشرشده، در نمایشگاه کتاب تهران حاضر خواهد شد.

کتاب «باران گرفته است» به قلم «احمد یوسف زاده» ازجمله عناوینی است که امسال برای اولین‌بار در نمایشگاه کتاب تهران تقدیم مخاطبان خواهد شد.

 نویسنده در این کتاب ۲۳۲ صفحه‌ای، با زبانی ساده و صمیمی، از زندگی و آداب و رسوم عشایر گشاده‌دستی می‌نویسد که زیر آسمان روستای «قنات ملک» کرمان و هم‌جواری زادگاه حاج قاسم سلیمانی زندگی می‌کنند و با روایات ناب و دست اول، خواننده را به روز‌های دوران کودکی تا نوجوانی و بالندگی حاج قاسم می‌برد.

«همراه ما بود» از دیگر آثار جدید نشر مکتب حاج قاسم در نمایشگاه سی و پنجم است، کتابی حاوی مجموعه سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله لبنان از بیست سال رفاقت و همرزمی با حاج قاسم سلیمانی است که بعد از شهادت ایشان ایراد و توسط «سید حسین مرکبی» گردآوری و ترجمه شده است.

عنوان دیگری که روی میز تازه‌های نشر مکتب حاج قاسم قرار گرفته، کتاب «بچه‌های حبیب» است. 

«نازنین قنبری» تلاش کرده در صفحات این کتاب مجموعه خاطرات رزمندگان گردان‌های اطلاعات عملیات و تخریب لشکر ۴۱ ثارالله از فرمانده شهید حاج قاسم سلیمانی را برای مخاطب روایت کند؛ خاطراتی که یکسوی آن جاذبه فرمانده است و قدرت میدان‌داری‌اش و سوی دیگر شرح روحیه شوخ‌طبع و مهربان و در عین حال سیره عابدانه حاج قاسم سلیمانی.

«این خانه فروشی نیست» نوشته «مهدیه داوودی» کتاب چاپ اولی نشر مکتب حاج قاسم که در نمایشگاه کتاب امسال است.

این کتاب با تصاویر مستند «سعید فرجی»، روایتی از ۸۴ روز مقاومت جانانه مردم شهر «آمرلی» عراق در برابر محاصره ۳۶۰ درجه داعش را به تصویر می‌کشد، مقاومتی که با حضور به موقع سردار سلیمانی و طراحی یک عملیات دقیق و هوشمندانه، به آزادسازی شهر و بیرون راندن اشغالگران داعش انجامید.

«طبقه‌بندی موضوعی سخنرانی‌های شهید سلیمانی» دیگر کتابی است که امسال برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد. 

این کتاب دربرگیرنده مجموعه سخنرانی‌های شهید حاج قاسم سلیمانی است که طبقه‌بندی سخنرانی‌ها بر اساس موضوعات مهم و پرتکرار همچون شهادت و … و میسر نمودن امکان مطالعه برش‌های کوتاهی از یک یا چند سخنرانی درباره موضوعی واحد، این اثر را به یکی از بهترین و جامع‌ترین کتاب‌ها برای شناخت و پژوهش پیرامون شخصیت آن سردار والامقام تبدیل نموده است.

مجموعه دوجلدی «جهت» از دیگر آثاری است که در لیست تازه‌های نشر مکتب حاج قاسم قرار گرفته است.

جلد نخست کتاب به سخنرانی سردار سلیمانی در جمع فرماندهان سپاه؛ به همراه موخره‌ای بر این سخنرانی اختصاص دارد، که درست چندماه پیش از شهادت وی ایراد شده و برای نخستین بار در قالب این کتاب منتشر شده است.

سخنرانی حاج قاسم در جمع ائمه جماعت نیز موضوع جلد دوم کتاب است. 
این سخنرانی با موخره‌ای از «سبحان جدیدساز» تبیین شده است.

دیگر خبرها

  • این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • باغ کتاب میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد
  • عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • رونمایی از ۸ کتاب کودک نوشته دانش‌آموزان سما
  • انتشارات خط مقدم با ۷۰عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب