Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@16:23:14 GMT

مشکل ما مدیریت کتابخانه‌هاست

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۳۴۱۱۰

مشکل ما مدیریت کتابخانه‌هاست

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام جعفریان گفت: در کشور ما هیچ نهادی که متکلف فضای مجازی در حوزه کتاب باشد، به طور متمرکز وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام رسول جعفریان، رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران امروز در آیین نکوداشت ایرج افشار گفت: آقای اقشار بین سال‌های 43 تا 57 ریاست کتابخانه‌ مرکزی را بر عهده داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین تحول در این دوره همین ساختمان است که به یادگار مانده. یادی کنیم از مرحوم مشکات که اولین بار نسخ خود را اهدا کردند و هسته مرکزی کتابخانه مرکزی را شکل دادند. 

حجت الاسلام جعفریان اظهار داشت: در کشور کتابخانه کم نداریم اما مشکل با مدیریت این کتابخانه‌ها و بینش های بسته نسبت به آنهاست. بسیاری از کتاب ها در صندوق مانده و در اختیار گذاشته نشده، اگر برای ارایه کتاب ها همت کنیم وضع بهتری خواهیم داشت، مدیریت اهمیت دارد و آقای افشار از این حیث نقش مرکزی داشتند. 

وی با بیان اینکه باید مدیریت کتابخانه‌ها را اصلاح کنیم، تصریح کرد: نیازمند یک تحول در کتابداری هستیم، فکر می کردیم فقط برق و نساجی تکنولوژی است، امروز فهمیدیم تکنولوژی در ذهن و آگاهی ما رسوخ کرده است. کتابخانه مرکزی در حال تبدیل شدن به موزه است. بحث بر سر تحول الکترونیکی است که باید متناسب با آگاهی صورت گیرد. در کشور ما هیچ نهادی که متکلف فضای مجازی در حوزه کتاب باشد به طور متمرکز وجود ندارد، نیاز به تحولی داریم که مجموعه دانشگاه های فنی، علوم انسانی و متخصصان کتابداری باید انجام دهند.

حجت الاسلام جعفریان با بیان اینکه 260 عنوان کتاب در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران وجود دارد که بسیاری از آنها نادر است، خاطرنشان کرد: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با توجه به موقعیتی که دارد باید برنامه ویژه داشته باشد تا سایر کتابخانه‌ها از آن پیروی کنند. هیچ دانشگاهی به اندازه دانشگاه تهران برای پایگاه اطلاعاتی هزینه نمی کند. بعد از تلاش های آقای افشار می توانیم امیدوار باشیم که با تحول سهم خودمان در فرهنگ را دست کم داشته باشیم. 

گفتنی است، در آیین گرامیداشت ایرج افشار از کتاب کتاب‌شناسی موضوعی، تاریخی، از نوشته ها و چاپ کرده های ایرج افشار و همچنین کتاب اسناد کتاب تاریخ دانشگاه، موجود در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه به همت موسسه خانه کتاب رونمایی شد. 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۳۴۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند

پروانه رضاقلیزاده اظهار کرد: نام نویسی برای نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر استان با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه هدف به کتاب، تا ۲۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد و تاکنون ۶۶۱ نفر در این رویداد فرهنگی و علمی نام‌نویسی کرده‌اند. 

او افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر استان اردبیل موسوم به "بیلیک اوبالاری" در شهرستان‌های دارای جامعه عشایری از جمله پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز، انگوت و خلخال در حال برگزاری است و هفت هزار برگه از قبیل پرسش‌های چهارگزینه‌ای و نقاشی و تجربه نگاری مابین عشایر توزیع شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اردبیل افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر برای نخستین بار در استان در سه بخش کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال با مشارکت حوزه هنری، سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری اردبیل برگزار می‌شود و ارائه امکانات و خدمات فرهنگی، ایجاد فضای شاد با برنامه‌های فرهنگی و کتابخوانی و دسترس پذیر کردن کتاب برای جامعه عشایر استان از اهداف جشنواره است.

رضاقلی‌زاده ادامه داد: کتاب "کوه مرا صدا می‌زند" نوشته محمدرضا بایرامی از نویسندگان سرشناس استان، منبع این جشنواره است و بخش کودک شامل تصویرسازی و نقاشی زیست بوم عشایری، بازگویی قصه‌های عامیانه (فیلم سه دقیقه‌ای) و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

او درباره بخش نوجوان جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل سئوالات چهار گزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، روخوانی گزیده‌ای از کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای)، نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)، خلاصه‌نویسی و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل افزود: بخش جوان و بزرگسال نیز شامل سئوالات چهارگزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، پویش معرفی کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای) نامه به نویسنده کتاب (محمدرضا بایرامی) و خلاصه‌نویسی است.

رضاقلی‌زاده گفت: دبیرخانه جشنواره در اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان پارس‌آباد مستقر است و دریافت و تحویل حضوری پاسخنامه‌ها در همه کتابخانه‌های عمومی سراسر استان میسر خواهد بود و شرکت‌کنندگان غیرحضوری می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی جشنواره (www.ketabkhooon.ir) در این رخداد شرکت کنند.

استان اردبیل با ۸۳ کتابخانه عمومی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و اغلب جامعه عشایر آن در شهرستان‌های شمالی استان ساکن هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند