Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادره رضایی، مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی و رسول جعفریان مدیر کتابخانه‌ مرکزی دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش برنا به نقل از روابط عمومی انتشارات علمی و فرهنگی، روز یکشنبه 21 دی 1399 نادره رضایی ، مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی با رسول جعفریان، مدیر کتابخانه‌ مرکزی دانشگاه تهران دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار که به منظور امضای تفاهم‌نامه‌ای در راستای فعالیت‌های مشترک از جمله در اختیار قرار دادن نسخه‌ی اسکن‌شده‌ی اسناد انتشارات علمی و فرهنگی به دانشگاه تهران بود درباره لزوم دسترسی عمومی به اسناد و کتاب‌ها برای پژوهشگران بحث و گفت وگو شد.

جعفریان در همین موضوع به جریانی در کشور سوئد به نام «کُپی‌میسم» اشاره کرد و در توضیح آن گفت: پیروان این جریان باور دارند که همه اطلاعات باید آزادانه و بدون محدودیت توزیع شود. آنان مخالف انحصار دانش در همه اشکال آن از جمله کپی‌رایت هستند و در این زمینه از اصطلاحی به نام «حق منصفانه» برای مطالعه و پیشرفت علم در امکان دسترسی به کتاب‌ها و اسناد بهره می‌‎برند که به نظر آنان هم حقوق مؤلف و ناشران و هم پژوهشگران و خوانندگان را در نظر می‌گیرد.

رئیس کتابخانه‌ی مرکزی دانشگاه تهران در ادامه با تشکر از نادره رضایی برای اهدای تعداد درخور توجهی از کتاب‌های شاخص انتشارات علمی و فرهنگی در قالب تفاهم به کتابخانه‌ی دانشگاه تهران و ثبت آنها به نام علمی و فرهنگی در کتابخانه‌ی دانشگاه، از او دعوت کرد تا در دیجیتالی کردن کتاب‌ها و اسناد همچنان فعال باشد تا عموم مردم و به ویژه پژوهشگران از این منابع آسان‌تر استفاده کنند. وی در این زمینه اشاره کرد که با برقراری امکان دسترسی مستقیم برای برخی از دانشجویان به اسناد تاریخی، آنها با مراجعه‌ی روزانه‌ی بسیار به اسناد، استقبال درخور توجهی از این فرصت کرده‌اند. جعفریان همچنین گفت به‌تازگی در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران امکان دسترسی رایگان دانشجویان پژوهشگر به اپلیکیشن‌های کتاب الکترونیک فراهم شده است.

نادره رضایی نیز با ابراز خرسندی از این دیدار با اشاره به فعالیت‌هایی که انتشارات علمی و فرهنگی در زمینه اسناد انجام داده گفت: کمی پیش‌تر نسخه‌ی دیجیتال این اسناد در اختیار کتابخانه‌ی ملی قرار گرفت و در قدم بعدی اسناد انتشارات را در اختیار کتابخانه‌ی دانشگاه تهران قرار می‌دهیم تا دانشجویان، پژوهشگران و علاقه‌مندان بتوانند از آن در پژوهش‌های مربوطه بهره‌مند شوند.

رضایی ضمن تأیید و تأکید بر رویکرد جعفریان مبنی بر برقراری امکان استفاده‌ی مستقیم مخاطبان از کتاب‌ها و اسناد، از عرضه اولین سری از نسخه مجازی کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی در یکی از اپلیکیشن‌های کتاب الکترونیک و تداوم این جریان خبر داد تا به‌زودی همه‌ی فارسی‌زبانان در ایران و سایر نقاط جهان به‌راحتی به این کتاب‌ها دسترسی داشته باشند.

از دیگر مفاد این تفاهم‌نامه که به امضای طرفین رسید، می‌توان به همکاری طرفین در استفاده از ظرفیت‌های متقابل همچون برگزاری نشست‌های علمی و کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی، تبادل منابع اطلاعاتی و تقویت منابع اسنادی، تألیف کتاب و مقاله و ... اشاره کرد.

در پایان این دیدار که در محل کتابخانه‌ی مرکزی دانشگاه تهران صورت گرفت تفاهم‌نامه‌ی همکاری بین دو طرف امضا شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: علمی و فرهنگی انتشارات علمی و فرهنگی نادره رضایی انتشارات علمی و فرهنگی مرکزی دانشگاه تهران علمی و فرهنگی ی دانشگاه تهران نادره رضایی کتابخانه ی تفاهم نامه کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۲۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو کتاب تازه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دو کتاب تازۀ از سوی انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) منتشر شد و در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.

انتشار شرح و معرفی «کتابخانه‌ها و گنجینه‌های اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی»
«کتابخانه‌ها و گنجینه‌های اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی (١٣۶٣-١۴٠١ش)»، در دو جلد، به‌کوشش فرشته مجیدی و زیر نظر سیدعلی آل‌داود نشر یافته است.

«سیدعلی آل‌داود»، عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و ناظر این اثر، در بخشی از مقدمۀ خود بر این کتاب آورده است: «از زمان تأسیس و شروع به کار مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در ١٣۶٢ تاکنون که نزدیک به چهل سال است مجموعه‌ها و کتابخانه‌های نفیس متعدد به این مرکز اهدا شده و با جرئت می‌توان ادعا کرد حداقل در کشور ما تاکنون چنین حجمی از اهدا و با این تعداد زیاد اهداکننده بی‌سابقه است. در مدت زمان نزدیک به چهل سال ١٧٣ مجموعه به کتابخانۀ دائرة‌المعارف اهدا شده و اهداکنندگان عموماً از افراد صاحب‌نام و دانشمندان و نام‌آوران عرصه‌های مختلف بوده‌اند و بیشتر آنان در زمان حیات خود مبادرت به اهدا و انتقال کتابهای خود به کتابخانۀ مرکز نموده‌اند. افتخاری بزرگ برای دائرة‌المعارف و مسئولان و مدیران آنجاست که توانسته‌اند در مدت چند دهۀ کوتاه اعتماد عمومی اکثر دانشمندان نامور مملکت را جلب نمایند.»

مجموعۀ دوجلدی «کتابخانه‌ها و گنجینه‌های اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی» در ١٢١٣ صفحه، با شمارگان ٧٠٠ نسخه و به‌بهای یک‌میلیون و ٢۴٠هزار تومان منتشر شده است.

انتشار مجموعه ‌مقالاتی درباره «رودبارِ اَلَموت»

کتاب «رودبارِ اَلَموت (مجموعۀ ‌مقاله‌ها)»، تألیف عنایت‌الله مجیدی و به‌کوشش زهرا سیفی به طبع رسیده است.
«عنایت‌الله مجیدی»، رئیس کتابخانۀ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، در فرازی از پیشگفتار خود بر این اثر آورده است: «چندی پیش از این، مجموعه‌ای از مقاله‌های این بنده با نام الموت‌‎نامه انتشار یافت و مورد استقبال علاقمندان واقع شد. گویی آن نوشته‌های ناچیز برای پژوهشگرانی که در موضوعات مربوط به منطقۀ رودبار الموت و سرزمین تاریخی قزوین، به تحقیق مشغولند به کار آمده و مفید بوده است. گذشته از اینها، حقیقت این است که برای شخص خودم، که به تاریخ و فرهنگ آن منطقه عشق می‌ورزم، نوشتن، تصحیح و توضیح بر هر یک از این یادداشتها به نوبۀ خود لذت بخش بوده است، زیرا آنها را برای تألیف یک اثر مستقل و جامع در تاریخ و فرهنگ آن منطقه تا حدی ضرور می‌دیدم.»

کتاب «رودبارِ اَلَموت (مجموعۀ ‌مقاله‌ها)» در ۴۶۴ صفحه، با شمارگان ٣٠٠ نسخه و به‌بهای ۴٨۵هزار تومان منتشر شده است.

گفتنی است غرفۀ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در مصلای امام خمینی، شبستان، راهروی ٢٢، غرفۀ ۵٣٠ واقع است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • لغو یکطرفه تفاهم نامه دانشگاه تهران با معاونت امور زنان
  • لغو تفاهم‌نامه دانشگاه تهران با معاونت امور زنان رئیس‌جمهور
  • لغو یکطرفه تفاهم نامه دانشگاه تهران با معاونت امور زنان و خانواده ؛ دلیل لغو چه بود؟
  • انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی
  • لغو تفاهم‌نامه دانشگاه تهران با معاونت زنان و خانواده رییس‌جمهوری
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • دو کتاب تازه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی